Behov av tröst


Solnedgång. Solen går ned över Bottenviken, bakom Drivan. Solen går ned i livet. Någon dör och vi bävar för natten. Vi pallar inte evigheten. Våra neolithjärnor skapar analoga samband, handlande-konsekvens, handlande-konsekvens. Vi står gapande under stjärnhimlen och strör blommor över våra döda. Vi behöver tröst

Proletär vaddå

Mitt alias, vad står det för? Återanvändning. Recycling. I mitt amatörmusikförflutna behövdes också nicks och alias, precis som idag fast på riktigt (!). Sillstryparn, Ziggy Stardust m.fl. Våra band bytte namn i samma takt som identiteten utforskades. Det kunde vara dimhöljda försök att vara mystiska för att associera till rökig symfonirock och psykedelisk musik, t.ex "Träsket", eller försök att hänga med sin politiskt turbulenta samtid, "Scendrag, Trycket" eller varför inte "Handkraft"; anspelningar på drag, tryck och kraft. Det var ju en rörelse på marsch, i varje fall som vi tolkade det.
Om man då i en del sammanhang sedan barnsben fått heta Pelle, så var väl inte Pelle Proletär så helt fel. Proletär var ju ett helt ok PK ord. Ett kortare tag hade vi en duo, "Toffel Arne och Pelle Proletär". Lite tok, lite grötmyndigt men ändå egen musik och egna texter.

Sedan dess har allt liksom stannat upp. Eller stelnat som magma (var inte det också en grupp?). Fast bara kanske. Många år i ekorrhjulets, barnuppfostrans-, äktenskaps-, dåliga lån-, karriär (?)-,tillvaro har lagt locket på. Men det pyser ibland. Så, slav stig upp för att slå dig fri, tåga, Pelle Proletär, mot ljuset!


En diskret start

Jag har alltid gillat att skriva. Med betoning på gillat. Det har ju aldrig blivit särskilt mycket egentligen. Och om jag skrivit var det nog mest förr. Och skriva och skriva förresten. I vilket fall är det en förmåga hos mig som under tidernas gång bejakats av andra, skollärare och kamrater t.ex. Att uttrycka mig har varit (och kanske är) en styrka. Så tycker jag om att betrakta saker. Kanske vill nån veta vad jag ser. Inte vet jag. Men nu är det ju dator som gäller och bredband och nät och alltihopa så varför inte en Blogg tänkte jag (aningen generat). Men kan Blondinbella så kan välan jag. Men nu blir det ingen mer för stunden. Vi lär höras!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0